21. 10. 2024
DLOUHÁ VES - PAČEJOV 1 : 3 (1:2)
V sobotu nás čekal souboj na horké půdě v Dlouhé Vsi. Místní Tatran nám v tabulce dýchal na záda a byl ochotný použít všechny zbraně, aby nás předskočil. Naši borci však uchopili zápas do svých rukou hned od prvního hvizdu. Hráli jsme disciplinovaně a od počátku vytvářeli na domácí tlak. Odměnou nám bylo hned několik brankových příležitostí. Ve 14. minutě musel vystřídat František Štěpán svého bratra Ondru, který se snažil proskočit mezi dvěma soupeřovými hráči a dopadl na trávník tak nešťastně, že si vykloubil koleno. Hrůzostrašně vypadající zranění si vyžádalo příjezd vozidla záchranné služby a odvoz Ondry na vyšetření do nemocnice. Nemilá příhoda kluky naštěstí nerozhodila, naopak možná ještě více stmelila a pokračovali dále v dobrém výkonu. Vedení jsme se ujali ve 20. minutě. Lukáš Klečka přihrál Vaškovi Kláskovi a jeho první střelu ještě brankář Hanzl vyrazil, ale Vaškovi se podařilo míč zachytit a napodruhé ho poslat za Hanzlova záda. O šest minut později vyslal tvrdou ránu Víťa Panuška a gólman domácích ji opět pouze vyrazil před sebe. Do vápna se přiřítil důrazný Pepa Ticháček a nekompromisní dělovkou ho překonal podruhé. Na konci poločasu jsme se nechali hloupě rozhodit soubojem Fandy Štěpána s domácím buldozerem Valvodou, kde se možná mohlo i červenat a chvíle bez koncentrace nás stála gól do šatny. V kabině se chlapi zdravě hecovali a trenér Šmrha nabádal k návratu k disciplinované a důrazné hře. Bylo jasné, že kontaktní gól přiměje dlouhoveské k ještě větší bojovnosti. Hráči si však vzali trenérova slova k srdci a všichni ukázněně plnili svoje úlohy. Dlouhou půlhodinu jsme sváděli tvrdé souboje po celé ploše hřiště a ani jeden ze soupeřů se nemohl prosadit. V 76. minutě Luky Šmrha našel pěkně Vaška Kláska, který, jako správný kapitán, vzal všechno na sebe a neuvěřitelným sólem si proklestil cestu mezi pěti nebo šesti hráči do malého vápna a vše završil třetím gólem. Čtvrtý gól mohl přidat David Kološ, ale branková konstrukce byla proti a míč se od ní odrazil ven. Ke konci utkání ještě zahrozili domácí, jenže pozorný Kuba Kalčík byl na správném místě a nedal jim šanci ke snížení.

Celý tým šlapal jako dobře namazaný stroj a každý odvedl maximum. Přivezli jsme cenné vítězství, které většinu hráčů určitě hodně bolelo, ale tři body za to určitě stály. Všichni do jednoho zaslouží pochvalu a velké díky.

Večer volal Ondra, že naštěstí nemá nic prasklého nebo utrženého, „pouze" natažený vaz a že to spraví čtrnáct dní v klidu s nohou v ortéze. Tak se brzo uzdrav, kamaráde.

Rozhodčí: Václav Ryba - Dominik Bílek, Radek Brůha.

Žluté karty: 3:1 (Štěpán F.)

Branky: 20´ V. Klásek, 26´ Ticháček, 76´ V. Klásek.

Kalčík - Šmrha, Klečka, Štěpán O./14´Štěpán F./, /53´ Hosnedl/, Ticháček, Heimlich, Klásek V./K/, Polena, Kološ, Klásek M., Panuška.

Lavička: Hosnedl. Štěpán F.


Autor článku: V.Klásek
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV