14. 10. 2024
PAČEJOV - NEZAMYSLICE 5:1 (1:0)
O tomto víkendu hráli muži domácí zápas netradičně v neděli a přivítali jsme sympatický, ale nevyzpytatelný tým z Nezamyslic. V tabulce se pohybují v druhé půlce a moc nechápu, že se jim nedaří sbírat více bodů. Dokázali porazit silné Luby 5:1 a s tvrdou Vrhavčí minulý týden remizovali 2:2. Nehrají špatný fotbal a obzvláště útok mají velice dobrý. V žádném případě jsme je nemohli podcenit a proto trenér Šmrha neměnil vítěznou sestavu, pouze místo Lukáše Klečky, který měl v nohách dopolední zápas za dorost, nastoupil čerstvý ženáč Matěj Klásek. A zrovna Matěj mohl v úvodu utkání otevřít skóre, když se objevil sám proti brankáři, ale ten ho reflexivně vychytal. Snažili jsme se hrát kombinační fotbal a trpělivě dobývat soupeřovu svatyni. Nezamysličtí se pokoušeli hledat svého rychlíka Kubovce v útoku, naše obrana však fungovala vzorně a jejich pokusy včas zažehnala. Nicméně, jakmile se dostali soupeřovi hráči na dostřel, pálili z každé pozice, ale Fanda Sedláček byl vždy na svém místě. Na gól jsme si museli počkat až do 44. minuty, kdy si po faulu na Pepu Ticháčka, postavil míč na penaltový puntík Lukáš Šmrha a poprvé překonal brankáře Kaliského. Patnáct minut druhého poločasu se neslo ve stejném duchu, jako první půle, ale postupně jsme zvyšovali tlak. Další branku mohl přidat střídající Martin Polášek, orazítkoval však pouze tyč. O chvíli později se po střele Matěje Kláska, od té samé tyče, odrazil balon k Davidu Kološovi a ten ho konečně propasíroval za Kaliského záda. Tři minuty nato jsme si neohlídali šikovného kapitána Tůmu a i Fanda Sedláček musel lovit míč ze své sítě. Dlouho se ale soupeř neradoval, protože o dvě minuty později nabil Vašek Klásek střelci zápasu Kološovi, který krásnou střelou zvýšil na 3:1. V 72. minutě si po lajně naběhl aktivní Jozi Ticháček, dostal od Vaška Kláska přesnou přihrávku a zkušeně přidal čtvrtý gól. V 74. minutě na půlicí čáře vypíchl soupeřům míč Honza Hosnedl, předložil ho Davidu Kološovi, ten nechal za zády všechny obránce a sólovým únikem s chladnokrevným zakončením završil svůj hattrick a přidělil Nezamyslicím nepopulárního bůra. Zápas jsme dohrávali v naší režii a střelecké štěstí ještě zkoušel Pavka Polena nebo Jožka Hosnedl, který se rybičkou vrhl do balonu, bohužel marně a další gól už nepřidali. I tak odcházeli kluci do kabin spokojeni a s úsměvem na rtech.

I když jsem našim borcům věřil, v koutku duše jsem se tohoto zápasu lehce obával a o to větší mám radost ze zasloužené výhry. Všem patří pochvala a poděkování.

Rozhodčí: Ivan Petličarovský - Dominik Bílek, Josef Javorský.

Žluté karty: 2:1 (Heimlich, Panuška)

Branky: 44´Šmrha /P/, 62´Kološ,67´Kološ, 72´Ticháček, 74´Kološ.

Sestava: Sedláček - Šmrha (59´Polášek), Štěpán O., Ticháček, Heimlich, Bláha, Klásek V. /K/, Polena, Kološ (74´Klečka), Klásek M. (67´Hosnedl), Panuška.

Lavička: Polášek, Klečka, Hosnedl, Kalčík.



Autor článku: V.Klásek
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV