7. 10. 2024
PAČEJOV - MĚCHOLUPY 3 : 0 (0:0)
Po sérii tří zápasů, sice dobře odehraných, nicméně s nulovým ziskem bodů, nás čekal soupeř, který nedává svoji kůži zrovna lacino a je pevně usazen na předních místech tabulky. V sobotu jsme přivítali silné Měcholupy. Trenér Lukáš Šmrha si důkladně nastudoval jejich hru a přizpůsobil tomu taktiku a rozestavení svých svěřenců. Je vždycky fajn, když má čas a může nastoupit Pavka Polena, který si ve středu zálohy s Vaškem Kláskem rozumí a jinak na tomto postu hrající Víťa Panuška, může být vysunut do role útočníka. Tentokrát však trenér Šmrha všechny překvapil a postavil Víťu na post levého beka, což se ukázalo jako výtečný tah. Víťovo skvělé čtení hry a jeho rychlé nohy byla účinná zbraň proti výborné křídelní hře protivníka. Před ním se pohyboval čím dál lepší, mladý Lukáš Klečka. Pravou stranu hájil již tradiční tandem, další mladík Tomáš Bláha a jeho mentor, bojovný Pepa Ticháček. První poločas se oba soupeři snažili jeden druhého překvapit a zároveň dávali pozor, aby neudělali chybu. Pár šancí si jeden i druhý tým vytvořil, ale ani jedna síť se nerozvlnila. O přestávce se šlo do kabin za bezbrankového stavu a většina diváků se shodovala na tom, že to bude o jednom gólu a kdo ho dá, vyhraje. Ve druhé půli se tempo zvyšovalo a každý chtěl strhnout vítězství na svoji stranu. Naše obrana, opět pod dirigentskou hůlkou Martina Heimlicha, fungovala bezchybně a když bylo třeba, tak podržel bezvadný Fanda Sedláček v brance. I měcholupský brankář prokazoval svoji kvalitu a držel čisté konto až do 69. minuty, kdy ho po rohovém kopu, důrazný Ondra Štěpán, hlavou konečně překonal. Druhou branku mohl přidat Martin Polášek, ale tečovaný balon se odrazil ven od tyče. V 78. minutě, po střele Davida Kološe, zabránil gólu za cenu červené karty, hráč Polívka, který chytil míč rukou. Nařízený pokutový kop zkušeně proměnil Lukáš Šmrha. Svoji rychlost ukázal třetí mladíček v sestavě, Tomáš Beníšek, když po krásné přihrávce Davida Kološe, utekl dvěma obráncům a v 82. minutě nádherně obstřelil brankáře hostí a završil tak na konečných 3:0.

Děkuji všem hráčům za předvedený výkon. Zásluhou obou týmů jsme viděli dobrý fotbal, s pro nás radostným koncem.

Věřím, že i fanoušci, kteří si v ne zrovna vlídném počasí, našli cestu na hřiště U Blýskoty, zápas náležitě užili a že nám odpustí "drobnou" kaňku v podobě zavřeného stánku. Moc se Vám za to omlouvám !!!

Rozhodčí: Petr Bala - Michaela Müllerová, Petr Anšlág.

Žluté karty: 0:0

Červené karty: 0:1

Branky: 69´Štěpán O., 78´ˇSmrha /P/, 82´Beníšek.

Sestava: Sedláček - Šmrha, Klečka /64´Polášek/, Štěpán O., Ticháček /79´Beníšek/, Heimlich, Bláha, Klásek V. /K/, Polena, Kološ, Panuška.

Lavička: Polášek, Beníšek



Autor článku: V.Klásek
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV