3. 6. 2024
NEZAMYSLICE - PAČEJOV 2 : 3 (1:0)
Po vytrvalých deštích a při pohledu na naše hřiště, které bylo do jedné třetiny pod vodou, jsme museli přeložit termín utkání našich žáků. Celou sobotu jsme očekávali telefonát z Nezamyslic, ale nikdo se neozval, tak jsme vyrazili s nadějí, že jejich hřiště bude způsobilé a že poslední jarní zápas venku odehrajeme. Až na jednu větší louži v rohu byla plocha celkem dobrá a po dohodě se soupeřem a s rozhodčími se rozhodlo, že budeme hrát. Na nezamyslických bylo vidět, že jsou na nás dobře připraveni a chtějí navázat na svoje předešlá úspěšná utkání. Do zápasu vstoupili velice aktivně a už ve třetí minutě slavili úspěch. My jsme působili poněkud ospale a nedařilo se nám chytit rytmus. Jejich hráči byli všude první a ve všech činnostech nás přehrávali. Až po čtvrthodině hry se nám podařilo srovnat krok a začali jsme se také prosazovat. Asi největší šanci na srovnání si vytvořil Pepa Ticháček, ale místo střely se nesobecky rozhodl přihrát Ondrovi Štěpánovi, obránce přihrávku vystihl a akci zlikvidoval. Obě mužstva si vypracovala pár slibných příležitostí, nicméně do konce první půlky se stav nezměnil. Začátek druhého poločasu trochu připomínal začátek toho prvního a domácí se snažili navýšit vedení. To se jim bohužel v padesáté páté minutě podařilo. Trochu sehrála roli louže v rohu hřiště. Dlouhý nákop už všichni viděli v autu, kde by normálně skončil, ale míč se zastavil ve vodě, nezamyslický útočník ho dostal před naší branku a osamocený Kubovec nadvakrát překonal Kubu Kalčíka. Už to s námi nevypadalo vůbec dobře a dohnat dvougólové manko s takto rozjetým soupeřem se zdálo být nereálné. Museli jsme rychle reagovat, vyměnili některé posty, vyztužili obranu a posílili ofenzívu. Okamžitě se to ukázalo jako dobrý tah. Dvě minuty po obdržené brance našel Lukáš Šmrha ve vápně Davida Kološe a ten placírkou zařídil kontaktní gól. Za další dvě minuty vybojoval balon na půlce Vašek Klásek a jelikož byli spoluhráči dobře pokryti soupeřovými obránci, rozhodl se vyslat projektil možná ze třiceti metrů. Rána mu skvěle sedla, vymetl nezamyslickou šibenici a krásným gólem srovnal na 2:2. Domácí se však nehodlali s tímto stavem smířit, provedli také změny v sestavě a vyvinuli na nás značný tlak. Hodně podržel výborný Kuba Kalčík, ale i štěstí se přiklonilo na naší stranu, obzvláště ve chvíli, kdy prázdnou „Kachnovu“ bránu soupeřův útočník ze tří metrů vysoko přestřelil. Poslední slovo však patřilo nám. V osmdesáté třetí minutě V. Klásek našel uličku mezi obránci a L. Šmrha postupoval sám na brankáře. Ten mu míč sice vyrazil, ale neudržel ho, důrazný Lukáš balon doběhl a z velkého úhlu uklidil do sítě na konečných 2:3. Vydřená výhra se štěstím, tak doufám, že nám do posledních dvou zápasů ještě nějaké zbylo.

Přes velikou radost ze tří bodů, musím objektivně přiznat, že by remíza byla asi spravedlivější a že by si Nezamyslice za svůj výkon bod zasloužili. Závěrem bych chtěl všem moc poděkovat, že to za stavu 2:0 nezabalili, ukázali sílu kolektivu a bojovali do samotného konce !!

Rozhodčí: Toman Michal - Baxa Jan,Vávra Ondřej.

Žluté karty 1 - 0

Branky: 57´D. Kološ, 59´V. Klásek, 83´L. Šmrha

Sestava: Kalčík - Šmrha L., Štěpán O., Polena, Ticháček, Bláha /58´Heimlich/, Klásek /K/, Hradil /70´Klečka/, Šmrha M./86´Bokr/, Štěpán F., Kološ.

Lavička: Klečka, Bokr, Heimlich.



Autor článku: V.Klásek
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV