27. 9. 2020
Pačejov - Vrhaveč 4:1 (2:1)

Za typicky podzimního počasí jsme na domácím hřišti přivítali velmi nepříjemného a tvrdého soupeře z Klatovska, Sokol Vrhaveč. Vzhledem k počasí, a snad i nařízením vlády, do ochozů nepřišlo příliš diváků. V tomto zápase jsme nemohli počítat se zraněným Bokrem a Štěpánem F. Omluvili se Klásek M. a Srp. Vrhaveč se krčí na dně tabulky jako my, a proto měli domácí jedinečnou možnost konečně bodovat a připsat si první body nové sezóny.

První minuty zápasu přineslo spoustu nepřesných přihrávek na obou stranách. Domácí i přes chyby byli více na míči a lépe kombinovali. Bohužel střely ze střední vzdálenosti končili mimo branku nebo v rukavicích brankáře Pressla. Hosté hrozili hlavně ze standardních situací. Velmi nebezpečnou střelu poslal na naší branku Kozák, ale na štěstí domácí brankář Franta Sedláček byl včas u své tyče. Domácí se dočkali zaslouženého gólu až po půl hodině hry. Z velkého vápna se k tyči trefil kapitán Vašek Klásek a otevřel skóre zápasu. Pačejov povzbuzen vstřeleným gólem, o deset minut později skóroval podruhé. Zasloužil se o to Lukáš Šmrha, který hlavou překvapil hostujícího brankáře. Bohužel se nám nepodařilo dvou brankové vedení udržet. V závěru po pěkné akci po lajně se po centru trefil hlavou Kozák a stanovil tak polo časovou pauzu na 2:1.

Druhý poločas už byl v režii domácích. V 51. minutě, po krásné střele Vítka Panušky, se k dorážce dostal Vašek Klásek a zvyšoval už na 3:1. Hosté už nedokázali na hru Pačejova reagovat a museli sahat k faulům, které byly někdy hodně nevybíravé. Domácí měli za poločas spoustu šancí, ale někdy chyběl potřebný klid a někdy muška. Gólově jsme se prosadili ještě v 72. minutě, kdy po střele Pepy Ticháčka míč orazítkoval obě tyče a k následné dorážce se dostal Patrik Žák a stanovil tak výsledek zápasu 4:1. V 79. minutě šel pod sprchy hostující Valvoda, který zmařil vyloženou šanci rukou. Závěr byl hodně nervózní a více se diskutovalo než hrálo.

Kluci zápas zvládli a po zásluze vyhráli. Máme první podzimní body a doufám, že budou jen přibývat.

Rozhodčí : Velíšek Jiří , AR1 Kulhánek Milan, AR2 Bíba Zbyněk

ŽK : 0 – 3

ČK : 0 – 1

Branky : 28. a 51. min. Klásek Václav, 38. min. Šmrha Lukáš, 72. min. Žák Patrik

Diváci : 35

Sestava : Sedláček – Šeba – Štěpán O. – Kubáň – Kába – Panuška – Hlůžek – Klásek V. / K / – Žák – Šmrha / 66. min. Kolářík / - Ticháček

Na lavičce : Kolářík, Prokopius


Autor článku: Zdeněk Voska
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV