20. 9. 2020
Klatovy 1898 B - Pačejov 3:2 (0:0)

V dalším okresním derby jsme zajížděli do nedalekých Klatov, kde jsme se střetli s místní rezervou. Domácí mají doma stoprocentní bilanci a ještě neinkasovali. Vysoké skóre 19:0 je více než výmluvné. Do Klatov jsme odcestovali bez Koláříka, Srpa a Štěpána. Naopak se do sestavy vrátil dlouho zraněný Lukáš Šmrha. Nečekalo nás nic jednoduchého, ale myslím si, že jsme se s tím poprali ze ctí.

První poločas gól nepřinesl, ale rušno bylo před oběma brankami. Hlavně před tou naší bylo někdy hodně horko. Domácí hodně ofenzivně ladění, byli někdy k nezastavení. Jejich přímočaré akce po stranách hřiště byli velmi nebezpečné. Hosté dokázali domácího brankáře prověřit dvěma střelami, kdy zakončoval Lukáš Šmrha, ale brankář jeho střelu vytěsnil na roh a střela Vítka Panušky, která byla razantnější, ale bohužel postrádala umístění. Domácí měli více ze hry a lépe se pohybovali. Poločas se nám podařilo ubránit a šli jsme s nadějnou remízou do druhého.

Druhý poločas začal hodně podobně jako první, jen s tím rozdílem, že začaly padat góly. Domácí se prosadili hned v úvodu, kdy se trefil Partyngl z vápna a překonal Frantu Sedláčka. Hosté dokázali odpovědět hned o minutu později, kdy k centru vybídl Vašek Klásek Pepu Ticháčka a ten naservíroval míč na volného Patrika Žáka, který se v koncovce nemýlil. Domácí v tempu nepolevovali a snažili se strhnout vedení na svou stranu. Naše naděje držel Fanda Sedláček, který vytáhl několik skvělých zákroků. Do velké šance se dostal Lukáš Šmrha, který po přihrávce od Vaška Kláska, chtěl ještě poslat na zcela volného Patrika Žáka, ale domácí obránce přihrávku včas přerušil. Naopak na druhé straně naší obranu překvapil dorážkou domácí Vacek a brankář už nestačil zareagovat. Klatovští osvěženi gólem, svůj ofenzivní tlak zvyšovali a snažili se svůj náskok zvýšit. Psala se 76. minuta a velmi sporný souboj ve vápně odpískal rozhodčí Pressl, jako nedovolený a ukázal na značku pokutového kopu. Tu proměnil Vacek a poslal domácí do dvoubrankového vedení. Nám už nezbývalo nic jiného, než hru otevřít a hrát na riziko. Domácí se zatáhli a snažili se bránit výsledek. V 83. minutě se nám podařilo snížit na 3:2, kdy po střele Pepy Ticháčka se k dorážce dostal Patrik Žák a poslal míč za záda domácího brankáře. V posledních minutách jsme měli více míč na kopačkách, ale přímé střele jsme se dostat nemohli. V 90. minutě jsme zahrávali rohový kop a po velkém závaru došlo ke kontaktu domácího obránce s Pepou Ticháčkem, ale tentokrát rozhodčí rozhodl jinak.

Bohužel nevezeme žádný bod, ale kluci dělali co mohli. Snad už brzy přijde víkend, kdy už budeme slavit první body.

Rozhodčí : Pressl Václav , AR1 Brůha Radek, AR2 Zavadil Jan

ŽK : 0 – 3 ( Ticháček, Štěpán O., Bokr )

ČK : 0 – 0

Branky : 48. a 83. min. Žák Patrik

Diváci : 130

Sestava : Sedláček – Šeba / 46. min. Kába / – Štěpán O. – Kubáň – Bokr – Panuška – Hlůžek – Klásek V. / K / – Žák – Šmrha / 80. min. Prokopius / - Ticháček

Na lavičce : Kába, Prokopius


Autor článku: Zdeněk Voska
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV