30. 10. 2019
Horažďovice - Pačejov 3:4 (2:3) aneb Jednou jsi dole - jednou nahoře!

Nejprve se musím omluvit našim čtenářům a fanouškům, že jsem nenapsal zprávu z minulého zápasu v Chlumčanech. Stal jsem se hráčem na celý zápas a nedokázal jsem objektivně zachytit sled událostí, které nás tam potkaly. Při hře se na celý zápas díváte jinak. Určitě musím pochválit posily, které nám v zápase vypomohly - Petr Hosnedl a Honza Kodýdek. Kluci, děkujeme.

Nyní k samotnému zápasu, který se udál tento víkend. V okresním derby jsme zajížděli v neděli do Horažďovic, kde jsme se s tímto celkem potkali naposledy v I. A třídě. Opět jsme museli řešit problém se sestavou. Tentokrát nám pomohli Pavel Polena a Petr Pavelec. V zápase se neztratili a byli velkým přínosem. Do sestavy se vrátil snad uzdravený Pepa Ticháček. Hned od úvodních minut byl ve hře hodně vidět. Svým důrazem a rychlostí dělal domácí obraně velké problémy. Už v 8. minutě se Pepa Ticháček prosadil svým důrazem a naservíroval centr přímo na hlavu Víti Panušky, který se v koncovce nemýlil. Domácí si své šance také vytvořili, ale v koncovce neměli příliš klidu. A když už přišla nějaká střela, brankář Franta Sedláček si s ní dokázal poradit. Nám se podařilo ještě navýšit a to ve 23. minutě, kdy se po centru trefil Pepa Ticháček a zvýšil už na 0:2. Bohužel závěr poločasu přinesl menší útlum naší hry. Domácí byli více na míči a hýřili pohybem. Odměnou jim byla kontaktní branka, kterou ve 40. minutě vstřelil Forman. Hosté dokázali hned po rozehrání na tento gól odpovědět. Po nedorozumění domácí obrany se prosadil Pavel Polena a vrátil nám dvougólové vedení. Domácí nezůstali pozadu a dokázali za čtyři minuty opět snížit a gólem do šatny stanovit výsledek na 2:3.

Druhý poločas začali lépe domácí. Cítili šanci a hráli vzadu na riziko. V 54. minutě se jim podařilo vyrovnat na 3:3. Nestačili jsme včas zablokovat střílejícího hráče a domácí střelou z dálky překonali bezmocného brankáře. Pak se hrálo dost nervózně a hra se dost kouskovala. Nikdo nechtěl udělat chybu. Domácí hrozili hlavně ze standartek. Hosté hráli více po lajnách a snažili se držet míč. Trpělivost se nakonec vyplatila. V 79. minutě se ve vápně probíjel Patrik Žák, ale jeho střelu domácí brankář stačil pouze vyrazit. Na následnou dorážku od Vítka Panušky už nedokázal reagovat. Dostali jsme se do vedení 3:4. Závěr jsme si už zkušeně pohlídali a vybojovali jsme důležité body na hřišti soupeře.

Na to, že hrajeme dlouhodobě ve slepené sestavě, musím klukům za bojovný výkon poděkovat. Jsou před námi ještě poslední tři zápasy podzimu. Věřím, že se nám podaří ukořistit alespoň 6 bodů. Vše se odvíjí od sestavy, kterou budeme mít k dispozici.

Rozhodčí: Jirsa Lukáš, AR1 Pena Miroslav, AR2 Kostelník Lumír

ŽK: 2-1 (Pavelec Petr)

ČK: 0-0

Branky : 8. a 79. min. Panuška Vítek, 23. min. Ticháček Josef, 41. min. Polena Pavel

Diváci : 100

Sestava: Sedláček – Pavelec – Bokr – Kolářík – Štěpán O. – Klásek V. (K) – Hlůžek – Žák Panuška – Ticháček – Polena /80. min. Voska/


Autor článku: Zdeněk Voska
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV