12. 10. 2019
Lukáš Šmrha dal bůra!!! aneb Pačejov : Bolešiny 6 : 2 /2:0/

Hurá, sláva, konečně. Nemůžu začít jinak, než těmito slovy. Dočkali jsme se prvních třech bodů v nové sezóně. Ačkoli výsledek vypadá jednoznačně, nerodil se vůbec jednoduše. Ale pojďme postupně, jak se vše odehrálo.

V osmém kole jsme přivítali nováčka z Bolešin. Opět nám dělala nemalé problémy sestava, neboť k již absentujícím Kláskům a Kubaňovi, přibyli v Blovicích i zraněný Pepa Ticháček a distancovaný Patrik Žák. Ještě, že máme zálohy, které nám pomáhají, jak jen můžou. Úvod poločasu byl z obou stran opatrný. Šance se rodily velice zřídka. Hosté byli hlavně nebezpeční při zahrávání rohových kopů. Při jedné z nich, se mohli prosadit po hlavičce, která jen lízla břevno naší branky. Domácí se snažili více o kombinaci, která byla někdy krkolomná, ale některé šance po gólu volaly. Ve 20. minutě se už domácí dočkali. Pepa Hlůžek neohroženě podstoupil souboj s brankářem, který ho fauloval ve vápně. K penaltě se postavil Lukáš Šmrha a nemýlil se. O dvanáct minut později tentýž hráč skóroval podruhé. Vybojoval míč a neohroženě se řítil do vápna, kde doslova „vychutnal“ hostujícího brankáře a zvýšil na 2:0. Hosté zbraně nesložili a začali lépe kombinovat. Domácí se zatáhli a měli co dělat, aby se ubránili. Toto hluché místo, v kterém jsme dobře nehráli, předělil až poločas.

Do druhého poločasu jsme hráče nabádali k zodpovědnému a hlavně soustředěnému výkonu, neboť začátky nám dělaly vždy problémy. Tentokrát vše bylo jinak. Hned v úvodu se opět trefil Lukáš Šmrha a završil svůj hattrick. Jenže Lukáš ještě neřekl poslední slovo. O šest minut později se trefil znovu a navýšil na 4:0. Hosté se gólu také dočkali, po faulu ve vápně. Tak jako my, bezpečně penaltu proměnili a snížili na 4:1. Hosté hru více otevřeli a pramenily z toho naše šance. V 75. minutě se trefil Petr Bokr, který doslal přesnou přihrávku od střídajícího Jirky Fiřta a navýšil už na 5:1. Pak došlo k nedorozumění v naší obraně a hosté trestali druhým gólem. Poslední slovo jsme měli nakonec my. V závěru se trefil svou pátou brankou Lukáš Šmrha a stanovil konečný výsledek na 6:2. Všem moc děkuju za bojovnost a věřím, že nás to psychicky pozvedne do dalších zápasů v sezóně.

Rozhodčí: Kostelník Lumír, AR1 Burda Václav, AR2 Hanzlíková Aneta

ŽK: 0-1 Diváci : 80

Branky : 20., 32., 49., 55., 79. min. Šmrha Lukáš, 75. min. Bokr Petr

Sestava: Sedláček – Polena – Kolářík – Štěpán O. – Bokr – Panuška /K/ – Kába – Hlůžek – Šmrha /86. min. Voska/ – Štěpán F. /73. min. Fiřt Jiří/ – Pavelec


Autor článku: Zdeněk Voska
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV