23. 9. 2019
Klatovy 1898 “B“ - Pačejov 0:0 PK 4:1

V pátém kole I.B. třídy jsme zajížděli do Klatov, kde jsme se střetli s místní rezervou. Do sestavy se nám vrátil Víťa Panuška, ale naopak, opět jsme museli na některých postech improvizovat. Postrádali jsme čtyři hráče základní sestavy (Bokr, Hlůžek, Žák a Suda). První poločas byl z obou stran vyrovnaný. Domácí hrozili hlavně s křídelních pozic, kdy se dostávali do velmi nebezpečných šancí. Při jedné ze střel se blýskl hostující brankář Franta Sedláček, který svým reflexivním zákrokem zamezil míči v pohybu do branky. Naopak hosté se soustředili na zpřesnění přihrávek a na osobní souboje, které byly uprostřed hřiště velmi důležité. Po jedné z rychlých akcí se z úhlu mohl trefit Vítek Panuška, ale těsně minul branku.

Druhý poločas byl hlavně v režii domácích. Hostům docházely síly a v některých fázích už jsme jen odkopávali. Nedokázali jsme udržet míč na kopačkách a pramenily z toho šance, které musel hasit Franta Sedláček. Domácí zahrávali spoustu rohových kopů a byla otázka času, kdy některou z šancí promění. V závěru jsme přece jen mohli skórovat. Domácí z přílišného útočení zapomínali na zadní vrátka. Z jednoho povedeného odkopu se míče zhostil Víťa Panuška a poslal míč do běhu na zcela volného Pepu Ticháčka, který přízemní střelou vylekal domácího brankáře, který v poslední chvíli vyrazil mimo svojí branku.

Zápas skončil remízou a o druhém bodu museli rozhodnout penalty. V těch byli šťastnější domácí. Vezeme z Klatov cenný bod. Vzhledem k průběhu utkání, musíme ho brát všemi deseti. Velkou zásluhu na výsledku má výborný výkon Franty Sedláčka, který vychytal tutovky domácích.

Rozhodčí: Orlík Vladimír, AR1 Šiška Pavel, AR2 Šimek Adam

ŽK: 2-3 (Kubáň Milan, Klásek Matěj, Ticháček Josef) Trenér: ŽK (opět neudržel nervy na uzdě)

ČK: 0-0

Diváci : 50

Sestava: Sedláček – Šmrha – Hosnedl – Kába – Panuška – Kolářík – Klásek V. (K) Kubáň – Štěpán O. – Ticháček – Klásek M. /67. min. Štěpán F./


Autor článku: Zdeněk Voska
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV